За пореден път главният изпълнителен директор на OpenAI - Сам Алтман,

...
За пореден път главният изпълнителен директор на OpenAI - Сам Алтман,
Коментари Харесай

Шефът на OpenAI има нови опасения за ефекта от изкуствения интелект

За следващ път основният изпълнителен шеф на OpenAI - Сам Алтман, разгласи, че се тревожи за въздействието на технологията, която той и компанията му интензивно създават. Този път основателят на ChatGPT съобщи, че се опасява за бъдещето на демокрацията.

По думите му висококачествени и хипер-насочени реклами, синтетични публикации и ново потомство подправени вести, генерирани от изкуствен интелект ще окажат твърде огромно влияние върху гласоподавателите. " Нервен съм от въздействието, което изкуственият разсъдък ще има върху бъдещите избори (поне до момента в който всички свикнат с него) ", написа Алтман.

Това е заслужено безпокойствие. Медиите, генерирани от изкуствен интелект, към този момент са употребявани в голям брой реклами на американски акции, свързани с изборите през 2024 година

Особено известна стана фалшива новина с генерирана от AI снимка на бомбен атентат покрай Пентагона. Информацията съумя да повлияе на фондовата борса в Съединени американски щати. Друг образец е клип, разчитащ на генерирани фотоси, с цел да покаже по какъв начин би изглеждал втори мандат на Байдън.

Използването на AI за генерирането на подправени вести и фотоси има капацитета да разпали така и така вилнеещите културни войни и да усили предубежденията измежду гласоподавателите. Технологията може да наклони везните на избора, помагайки за основаването на по-фини операции.

Сам Алтман обаче печели от инструментите, за които постоянно предизвестява, че са рискови, написа dir.bg.

" Въпреки че не е изцяло решение, повишението на осведомеността за рисковете е по-добро от нищо ", отговори той на критиците си в X (бившия Twitter).
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР